Arsenal 09 počeo žestoko uz Testament i 7.000 posetilaca

Četvorodnevni Arsenal Fest 09 počeo je u sredu uveče u Kragujevcu pred oko 7.000 posetilaca iz Srbije, svih krajeva bivše Jugoslavije i inostranstva, a obeležio ga je žestok nastup legendarnog treš metal benda Testament.

Prostor ispred Main Stage-a zacrnio se od brojnih majica fanova Testamenta, čiji je nastup na Arsenalu prošao u duhu obeležavanja 20 godina od kultnog albuma „The Gathering“, sa koga su pevač Čak Bili (Chuck Billy) i ekipa raspoloženo otprašili „D.N.R”, “Down for Life”, “Eyes of Wrath“ i “Legions of the Dead”.
Američki bend je između ostalih isporučio i „Low“, „Stronghold“, „Practice What You Prech“ i „Disciples of the Watch“, a „Knežev arsenal“, istorijski prostor fabrike municije iz 19. veka, orio se od horskog pevanja gromoglasne publike, koja je na kraju Testament ispratila sa ovacijama.
„Mnogo vam hvala što ste nam pokazali vašu ljubav. Volimo i mi vas. Budite takvi i sledeći put kada dođemo“, poručio je Bili.
Testamentu su na Main-u prethodili vrsni kragujevački death metalci Dead Joker i folk metalci Pero Defformero sa uobičajeno pržećim koktelom hitova kakvi su „Gotičarka“, „Kauboj iz Bosne“ ili „Došli smo do kraja puta“, dok se na obližnjem ispunjenom Garden Stage-u uživalo uz legendarno Atomsko sklonište.
Trio basiste Brune Langera počeo je raspoloženu svirku sa „U vremena horoskopa“, da bi se stiglo do „Paklenih voyača“, „Bez kaputa“, „Žutog kišobrana“ i „Treba imat dušu“. 
Na Gardenu, smeštenom u drvećem natrkivenoj Zastavinoj bašti, svirali su prve večeri i Mud Factory, Majdan, Urban instinkt, Len Jem, Odgovor, Vesela mašina i Alitor, dok je do ranih jutarnjih časova trajala žurka sa odabranim predstavnicima kragujevačke DJ scene na Explosive Dj Stage-u. 
Već prve večeri pokazala se kao uspešna i opravdana odluka da Arsenal bude prvi srpski festival bez jednokratnih plastičnih čaša. Trajne plastične čaše brendirane Arsenalovim vizualom mogle su se uz kauciju brzo dobiti na nekoliko istaknutih punktova u prostoru, a publika je mogla da uživa i u brojnim drugim sadržajima, kao što su čil aut zona, kafići na otvorenom, štandovi sa suvenirima i pločama, i drugom.
Druge večeri Arsenala 20. juna nastupaju Little Steven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, Ritam nereda, Mile Kekin i brojni drugi. Kapije se otvaraju od 19:00, nastupi kreću od 20:00, a ulaznice se prodaju i na ulazu u festival.

ARSENALFEST XI

Arsenal Fest 24. jun 2021.

Na Main Stage-u Arsenala prve večeri sviraće legendarni Partibrejkers, institucija domaće muzike Bajaga i Instruktori i folk pankeri Brkovi. Na Garden Stage-u prve večeri sviraju kultni bendovi Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni...

Arsenal Fest 25. jun 2021.

Main Stage-u Arsenala 25. jun pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u. Vlasnik hitova "Flow", "Love Someone" i "So Are You", koji je već bio oduševio publiku Arsenala...

Arsenal Fest 26. jun 2021.

Završne večeri u jedinstveni prostor "Kneževog arsenala", nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, dolaze Osvajači (koji slave 30 godina od prvog albuma "Krvi i led"), srpski Irci Orthodox Celts i premijerno pred našu publiku svetski gitarski heroj Yngwie Malmsteen,...

ARSENAL
FEST 11

Dan(a)

:

Sat

:

Minuta

:

Sekundi

Nebeski bend u znak sećanja na Mikicu Zdravkovića

Nebeski bend u znak sećanja na Mikicu Zdravkovića

Mikica Zdravković rođen je 1974. godine u Kragujevcu, gde je proveo svoj životni i radni vek. Kao dete grada, ili “čaršijaner” kako je on to voleo da kaže, nepretenciozno i nekako spontano, još u svojim ranim mladalačkim danima je ušao u tokove urbanih dešavanja i...

opširnije
Placebo prvo ime Arsenal festa!

Placebo prvo ime Arsenal festa!

Svetski značajan bend Placebo prvi je poznat hedlajner Arsenal festa, koji će biti održan 30. juna, 1. jula i 2. jula 2022. u Kragujevcu, na prostoru Kneževog arsenala. Londonski alternativci, prepoznatljivi po androginom izgledu i stavu, kao i osobenom spoju popa,...

opširnije
Arsenal kroz zvanične „Aftermovie“ zapise! [video]

Arsenal kroz zvanične „Aftermovie“ zapise! [video]

Arsenal fest vam predstavlja seriju zvaničnih aftermovie zapisa sa ovogodišnjeg izdanja festivala. Proteklog vikenda, tačnije od 24. do 26. juna, održan je trodnevni program Arsenal festa. Šarenolik lajnap privukao je publiku različitih starosnih dobi i interesovanja,...

opširnije