06.30.2021.

Arsenal kroz zvanične „Aftermovie“ zapise!

Arsenal Fest vam predstavlja seriju zvaničnih aftermovie zapisa sa ovogodišnjeg izdanja festivala.

Proteklog vikenda, tačnije od 24. do 26. juna, održan je trodnevni program Arsenal Festa. Šarenolik lajnap privukao je publiku različitih starosnih dobi i interesovanja, koje povezuje jedna zajednička stvar – želja za dobrom muzikom i okupljanjima, koja je izostala poslednjih 500 i više dana usled globalnog zatvaranja ivent industrije. U prilog tome govori i set aftermovie zapisa po danima festivala

Arsenal Fest je otvoren u četvrtak, nastupima Partibrejkersa, Bajage i instrugkora i Brkova, uz plejadu izvođača na Garden stageu i Explosive stageu. Da je kompletan program bio interesantan posetiocima, govori i to da se festivalski prostor napunio od ranih večernjih sati.

Drugog festivalskog dana, Arsenal Fest je nastavio u istom ritmu. Ulazi na festival su krenuli da primaju posetioce već od 18 časova. Program glavne bine bio je rezervisan za Hladno Pivo, Dubiozu Kolektiv i prvog u nizu stranih izvođača – Dub Fx.

Završno veče festivala posetioce uvodi u festivalsku zonu još ranije jer je program glavne bine počeo u 20 časova. Treći dan festivala krase prelep prizor ljudi okupljenih pre zalaska sunca i nešto usmerenija publika, koja je ciljano došla da isprati nastup još jednog stranog izvođača, tačnije viruoza Yngwie Malmsteen-a. Program glavne bine činili su još i nastupi Osvajača, Riblje Čorbe i Orthodox Celts-a.

Uz vrlo interesantan propratni program, u ova tri dana festivala, na prepunom prostoru posetiocima omiljenog Garden stagea smenjivali su se razni izvođači. Svoje koncerte održali su Kolja, Bjesovi, KKN, Texas Flood, Nikola Vranjković, Repetior, Obojeni program, KBO!, Svemirko, Kendi, Klinac, Voyage, Ivan Jegdić, Dram, Keni nije mrtav, Rouzi, X, Sajsi MC, Kika, Scordisci, Nikom ništa, Darkshines, Kruševac Geto, Funk Shui, Peter Vein, Gazorpazorp, Dead Joker. Zvanično, festival je zatovren nastupom benda Pero Defformero u još uvek prepunom Gardenu.

Explosive stage je ove godine konstantno bio mesto dobrog provoda i konstantne đuske uz setove di žejeva. Lea Dobrićić, Kristijan Molnar, Dejan Milićević, Andrew Meller, WiseD & Kobe, Hunckie b2b Petrovitz YU, Bokee, Vladimir Aćić, Runy, Batrric & Mivu, Goranče b2b Shoomadisco vrteli su svoje setove za posetioce Arsenal Festa u ova tri dana.

Arsenal Fest je u susret 2022. godini pokrenuo i platformu Arsenal Gledalacreporter. Pored već potvrđenog nastupa benda Placebo, na narednom Arsenalu uživaćemo u video zapisima i fotografijama naših posetioca. Vaš materijal, kao i predloge i anegdote možete slati na https://tinyurl.com/arsenalmemories