O Festivalu

Arsenal Fest održava se krajem svakog juna u Kragujevcu, srcu Šumadije, nekadašnjoj prestonici Srbije, gradu najpoznatijem po autentičnoj automobilskoj industriji.

Za samo nekoliko godina festival se etablirao kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, ex-YU i ovom delu Evrope.

Arsenal Fest je aktivan član Evropske asocijacije festivala „Yourope“ i 2019. godine ušao je u uži izbor za najbolji evropski mali festival. Zbog velikog značaja za kulturni život Kragujevca, festival je proglašen za događaj od javnog značaja i 2020. godine.

Festival je 2020. godine nagrađen „Đurdevdanskom nagradom“ za doprinos kulturi Kragujevca.

Festival, koji ove godine nosi slogan „Arsenal fest – Arsenal svetla!“, ove godine će trajati od 27. do 29. juna. Program će se tradicionalno održati na lokaciji Knežev Arsenal, Trg Topolivaca u Kragujevcu, na tri bine: Main Stage, Garden Stage i Explosive Stage.

Arsenal Fest Kamp

Kamp se nalazi u Velikom parku u Kragujevcu, pored ulaza na stadion Čika Dača.

Potrebno je da svaki kamper kupi kartu Arsenal kampa, koja košta 1.500 dinara.

Ulaznicu možete preuzeti na ovom linku ili na prodajnim mestima Tickets.rs u vašem gradu.

Uz kartu dobijate samo mesto u kampu, a na vama je da obezbedite sve ostalo – šator, vreće za spavanje… i sve što vam je potrebno za tri dana festivala, a organizacija festivala obezbeđuje sve neophodne uslove za održavanje higijene.

Kamperima je omogućen i besplatan ulaz na Gradske bazene koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Kamp karta vam ne obezbeđuje ulazak u sam festivalski prostor.

Cashless sistem plaćanja

Na Arsenal Festu 2024 ponovo će biti omogućen sistem beskontaktnog plaćanja.

To znači da će se sva plaćanja u okviru festivalskog prostora vršiti putem platnih kartica, koje će biti dostupne na samom festivalu, na jasno obeleženim mestima – na samom ulazu u prostor festivala, kod Explosive stage-a i kod Main stage-a.

Platna kartica je jedino zvanično sredstvo plaćanja pića, hrane i drugih proizvoda na Arsenal Festivalu.

Cena Cashless kartice je 100 rsd, a nakon kupovine na nju uplaćujete željeni iznos i koristite je kao jedino sredstvo plaćanja na prostoru festivala. Plaćanje karticama moguće je samo u dinarskoj protivvrednosti, dok se platnim karticama može platiti i u drugim valutama.

Prilikom kupovine potrebno je dotaknuti karticu na označeno mesto na uređaju i nakon zvučnog signala sa
kartice će automatski biti skinuta određena suma novca. Raspoloživo stanje na kartici može se proveriti na bilo kom prodajnom mestu dodirom kartice na aparat za beskontaktno plaćanje.

Povrat neutrošenih sredstava biće moguć u bilo kom trenutku tokom sva tri festivalska dana u Cashless kućama. Neophodno je da se povraćaj novca izvrši na i tokom festivala, pošto naknadni povraćaj neće
biti moguć.

Organizatori Arsenal Festa ne snose odgovornost za nadoknadu štete u slučaju gubitka ili oštećenja platne kartice.