05.04.2020.

Poruka o održavanju Arsenala X

Poštovani Arsenalovci,

znamo da sa nestrpljenjem očekujete konkretne nove informacije o održavanju vašeg omiljenog, jubilarnog desetog Arsenal Festa.

Verujemo da vam ne moramo posebno objašnjavati kako je usled pandemije Kovid-19 muzički biznis globalno, što se tiče koncerata i festivala, trenutno praktično potpuno obustavljen i ne zna se tačan datum kada će ponovo biti pokrenut.

Premda su zatvorene granice, živimo u karantinu i uz brojna ograničenja kretanja, znamo da i dalje sa nestrpljenjem očekujete da čujete da li 24, 25, 26. i 27. juna u Kragujevac dolaze Placebo, Sum 41, Gogol Bordello, Yngwie Malmsteen, Dubioza kolektiv, Djaikovski, Inner Circle…

Trenutno su na stolu tri mogućnosti:

– da će Arsenal Fest biti održan ovog juna,

– da će Arsenal Fest biti odložen za par meseci,

– da će Arsenal Fest biti pomeren za jun 2021. godine.

Nadamo se da ćemo uskoro moći da donesemo tu važnu odluku, koja će opet zavisiti i o odluci nadležnih lekara i države kada će biti stvorene mogućnosti da se organizuju javni događaji.

U redovnom smo kontaktu sa svim izvođačima i njihovim agentima, koji su puni razumevanja za našu trenutnu situaciju. Još uvek nemamo nijedno otkazano ime, što je ohrabrujuć i pozitivan znak.

Najvažnije nam je ipak da imamo podršku publike i razumevanje za svaku od naših odluka.

Zoran Vulović – Arsenal Fest