Srećna vam Arsenal 2021 godina!

Arsenal Fest želi svim svojim dosadašnjim i budućim posetiocima, kao i svim ljudima dobre volje, ma gde god bili, sve najbolje u Novoj godini! Želimo da se svi zajedno vidimo i jako čujemo 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu! Teška Kovid-19 godina je za nama, i sa puno optimizma dočekujemo 2021. i Arsenal čiji je slogan “Snažno uz muziku”.

Svetski značajni alternativni bend Placebo potvrdio je da dolazi 24. juna na Main Stage, na kome ćemo iste večeri gledati i džipsi pank-rok atrakciju Gogol Bordello. Dubioza kolektiv nam se vraća 25. juna na Main (bili su pre deset godina na prvom Arsenalu 2011.), a druge večeri prvi put na festivalu dočekujemo i pionira Balkan Beat-a Džajkovskog (Djaikovski). Treće, završno veče Arsenala 26. juna pripada svetski čuvenom virtuozu gitare, koji se zove Yngwie Malmsteen i prvi put svira u Srbiji!

Kad konačno uđemo u, nadamo se daleko bolju, 2021. godinu polagano ćemo krenuti da saopštavamo i ostale izvođače koji nam dolaze na Main Stage, Garden Stage i Explosive DJ Stage.

Najlepše i najveće moguće hvala posetiocima, fanovima i prijateljima Arsenala, koji su nastavili da pružaju podršku svom festivalu u ovim teški mesecima, kada smo bili prisiljeni da odlažemo jubilarni Arsenal 10, a potom i da ga održimo samo u svedenom online izdanju. Ponovićemo ponovo: Muzičari su bitni, ali festival je dobar onoliko koliko ima dobru publiku. A mi smo tu, svi zajedno – najbolji. Nek se drugi ne ljute. Nova godina je.

U zlosrećnoj 2020. godini usled Kovid-19 pandemije izgubili smo mnoge dobre ljude, mnoge kolege muzičare i muzičke poslenike. Arsenal Fest je izgubio jednog od svojih osnivača Mikicu Zdravkovića (1974-2020), basistu Čoveka bez sluha i Veselih osamdesetih, promotera i delatnika Doma omladine Kragujevca. Biće nam dužnost, obaveza i velika čast da Arsenal 2021 protekne u znaku čoveka velike duše koji je svojim prisustvom oplemenio svoju sredinu i delom zadužio mnoge.

Dragi Arsenalovci čuvajte se još malo dok ovo oko nas ne prođe, pa da svi zajedno 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu budemo “Snažno uz muziku”!

ARSENALFEST XI

Arsenal Fest 25. jun 2021.

Main Stage-u Arsenala 25. jun pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u. Vlasnik hitova "Flow", "Love Someone" i "So Are You", koji je već bio oduševio publiku Arsenala...

Arsenal Fest 24. jun 2021.

Na Main Stage-u Arsenala prve večeri sviraće legendarni Partibrejkers, institucija domaće muzike Bajaga i Instruktori i folk pankeri Brkovi. Na Garden Stage-u prve večeri sviraju kultni bendovi Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni...

Arsenal Fest 26. jun 2021.

Završne večeri u jedinstveni prostor "Kneževog arsenala", nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, dolaze Osvajači (koji slave 30 godina od prvog albuma "Krvi i led"), srpski Irci Orthodox Celts i premijerno pred našu publiku svetski gitarski heroj Yngwie Malmsteen,...

ARSENAL
FEST 11

Dan(a)

:

Sat

:

Minuta

:

Sekundi