12.30.2020.

Srećna vam Arsenal 2021 godina!

Arsenal Fest želi svim svojim dosadašnjim i budućim posetiocima, kao i svim ljudima dobre volje, ma gde god bili, sve najbolje u Novoj godini! Želimo da se svi zajedno vidimo i jako čujemo 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu! Teška Kovid-19 godina je za nama, i sa puno optimizma dočekujemo 2021. i Arsenal čiji je slogan „Snažno uz muziku“.

Svetski značajni alternativni bend Placebo potvrdio je da dolazi 24. juna na Main Stage, na kome ćemo iste večeri gledati i džipsi pank-rok atrakciju Gogol Bordello. Dubioza kolektiv nam se vraća 25. juna na Main (bili su pre deset godina na prvom Arsenalu 2011.), a druge večeri prvi put na festivalu dočekujemo i pionira Balkan Beat-a Džajkovskog (Djaikovski). Treće, završno veče Arsenala 26. juna pripada svetski čuvenom virtuozu gitare, koji se zove Yngwie Malmsteen i prvi put svira u Srbiji!

Kad konačno uđemo u, nadamo se daleko bolju, 2021. godinu polagano ćemo krenuti da saopštavamo i ostale izvođače koji nam dolaze na Main Stage, Garden Stage i Explosive DJ Stage.

Najlepše i najveće moguće hvala posetiocima, fanovima i prijateljima Arsenala, koji su nastavili da pružaju podršku svom festivalu u ovim teški mesecima, kada smo bili prisiljeni da odlažemo jubilarni Arsenal 10, a potom i da ga održimo samo u svedenom online izdanju. Ponovićemo ponovo: Muzičari su bitni, ali festival je dobar onoliko koliko ima dobru publiku. A mi smo tu, svi zajedno – najbolji. Nek se drugi ne ljute. Nova godina je.

U zlosrećnoj 2020. godini usled Kovid-19 pandemije izgubili smo mnoge dobre ljude, mnoge kolege muzičare i muzičke poslenike. Arsenal Fest je izgubio jednog od svojih osnivača Mikicu Zdravkovića (1974-2020), basistu Čoveka bez sluha i Veselih osamdesetih, promotera i delatnika Doma omladine Kragujevca. Biće nam dužnost, obaveza i velika čast da Arsenal 2021 protekne u znaku čoveka velike duše koji je svojim prisustvom oplemenio svoju sredinu i delom zadužio mnoge.

Dragi Arsenalovci čuvajte se još malo dok ovo oko nas ne prođe, pa da svi zajedno 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu budemo „Snažno uz muziku“!