06.07.2023.

„Svaki koncert će putovati zajedno sa nama“: Nemanja Radulović o magiji koju sprema za Arsenal Fest

Maestralni virtouz na violini Nemanja Radulović i njegov orkestar „Double Sens“ nastupiće 30. juna na Main stage-u Arsenal Festa.

Ostalo je samo mesec dana od njegovog performansa pod zvezdama u Kneževom Arsenalu u Kragujevcu, pa smo pitali Nemanju kakav program sprema i šta publika može da očekuje.

„Jako se radujem što ćemo tamo nastupati prvi put. Program će biti isti kao i u Beogradu, svaki koncert na toj turneji će putovati zajedno sa nama. To je muzika koja dolazi iz 22 zemlje, od Japana do Kube, tako da se radujem što ćemo podeliti, ono što smo najviše radili u prošloj i ovoj godini, sa publikom iz naših regiona“, poručio je violinista.

U srcu Šumadije koncertno će promovisati aktuelni album „Roots„, koji je objavio krajem prošle godine i tim povodom održao veliki koncert u Kolarčevoj zadužbini. Na albumu „Roots“ izdvaja se kompozicija „Što te nema“ Jadranke Stojaković, na listi su „Đelem, Đelem“, „Makedonsko devojče“, „King David“, „Mambo“, „Moscow Night“, i druge kompozicije.

Njegov prethodni album „Baika“ proglašen je „vatrenim vrtlogom albuma“ od strane BBC Music Magazina, koji mu je dodelio pet zvezdica i cenjene kritike.

Pored Nemanje Radulovića i njegovog ansambla, na Main stage-u će zasvirati i zapevati Parni Valjak i Igor Drvenkar vanvremenske hitove i njihovu novu stvar „Moja glava, moja pravila“, a već 29. juna Kneževim arsenalom će odzvanjati muzika koju stvaraju Let 3, kao i Vlatko Stefanovski.

Arsenal Fest predvode hedlajneri The Cult, Clutch, Gibonni, Parov Stelar, DJ Pendulum Set, Dubioza kolektiv. Posebnu poslasticu za kragujevačku publiku predstavljaće Smak plus, koji će otvoriti program na glavnoj bini 30. juna. Iste večeri na Mainu će se horski pevati hitovi hip-hop legendi, Beogradskog sindikata. Prve julske, a poslednje festivalske večeri, na Arsenalov Main se vraćaju „veterani“ kragujevačkog festivala, Kolja i Grobovlasnici.

Na Garden stage 29. juna stiže alternativni ruski bend Shortparis. Nova imena u Zastavinoj bašti su i Sajsi MC, Keni nije mrtav, Crna lista, Fraktal, Porto Morto, Autogeni trening, Epilog, Hiljson Mandela, Jorgovani, Darkshines, Bojana Vunturišević, Marko Louis, Sitzpinker, te Koza Mostra, KBO!, Sharks, Snakes & Planes, Proto tip i Irish Stew. Poznat je i kompletan raspored izvođača na Explosive DJ stage-u.

Ulaznice se mogu nabaviti putem prodajne mreže Tickets i na sajtu www.tickets.rs.