06.16.2023.

Maja Cvetković za Euronews Srbija: „Dođite što ranije na festival“

Ovogodišnji Arsenal Fest održava se od 28. juna do 1. jula u Kragujevcu, a na glavnoj bini prvog dana festivala nastupiće Parni valjak sa novim frontmenom Igorom Drvenkarom. Biće to prvo okupljanje benda u Srbiji, sa naslednikom preminulog pevača Akija Rahimovskog.

Na Main stage-u će istog dana nastupiti i Buč Kesidi, dok će 29. juna odjekivati evrovizijsko „ŠČ!“ grupe Let 3, kao i gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski.

Predstavnica festivala za odnose s javnošću Maja Cvetković ističe za Euronews Srbija da festival prvi put ove godine traje četiri dana.

„Imali smo tu sreću da tada na turneji bude grupa The Cult, kao i američki sastav The Clutch“, rekla je Cvetković, dodajući da im se sa „domaćeg terena“ pridružuju Beogradski sindikat, Dubioza kolektiv i Nemanja Radulović sa svojim orkestrom.

Među sedamdeset izvođača koji će nastupiti ove godine, nalaze se i Džiboni, Parov Stelar, DJ Pendulum set, Dubioza kolektiv…

Posebnu poslasticu za kragujevačku publiku predstavljaće Smak plus, koji će nastupiti 30. juna. Bend je sastavljen od dece članova legendarnog benda, a radi pod patronatom Radomira Mihailovića Točka i ostalih „smakovaca“.

Iste večeri na Main-u će se horski pevati hitovi hip-hop legendi Beogradskog sindikata.

Prve julske, a poslednje festivalske večeri, na Arsenalovu glavnu binu se vraćaju veterani kragujevačkog festivala Kolja i Grobovlasnici.

Na Garden stage-u 29. juna stiže alternativni ruski bend Shortparis, koji ima svetsku karijeru, a Cvetković kaže da joj je ta bina omiljena.

„Tu su i mladi bendovi, ali i stvarno veliki bendovi, kao što su Let 3“, istakla je portparolka.

Ona kaže da očekuju dolazak velikog broja posetilaca iz Slovenije, naročito zbog nastupa popularne grupe Joker Out, koja je tu zemlju predstavljala na ovogodišnjoj Evroviziji.

Zbog toga apeluje na ljubitelje festivala da na vreme kupe svoje karte i rezervišu smeštaj.

„Prošli put su sve karte rasprodate, ali ljudi nisu verovali i ostali su bez karata. Bila je velika gužva i bilo je jako teško doći do smeštaja. Ovo napominjem s razlogom, jer imamo još dve nedelje do festivala i treba se na vreme organizovati“, kaže Cvetković.