06.24.2023.

Vodič kroz Arsenal festival 2023.

Samo nekoliko dana deli nas od prave četvorodnevne muzičke fuzije u Kneževom Arsenalu. U Kragujevac, od 28. juna do 1. jula, stižu svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde, među kojima su The Cult, Clutch, Parov Stelar, Gibonni, Parni valjak, Joker Out, Smak +, Dubioza kolektiv, Beogradski sindikat i mnogi drugi.

ULAZ

Adresa Arsenal Festa je Trg Topolivaca 4, dok je sam ulaz na festival iz Kosovske ulice. Kapije festivala otvaraju se svakog dana u 18.30 časova, a zatvaranje blagajne i ulaza je u 01.30 časova, nakon čega nije moguće ući u Knežev Arsenal.

Zbog očekivanog broja posetioca apelujemo na to da se na festival dođe ranije kako bi se izbegle gužve na kapijama.

Na samom ulazu biće omogućena, na vidno označenim mestima, kupovina karata za sva četiri dana, preuzimanje narukvica za VIP 1 sektor za sponzore i prijatelje festivala (nalazi se bliže parkingu) i VIP 2 za posetioce sa kupljenim VIP ulaznicama (nalazi se kod Main stage-a), kao i kupovina Cashless kartica.

Festivalske narukvice važe za jednog posetioca i omogućavaju jedan ulazak svakog festivalskog dana, a narukvicu nije dozvoljeno skidati za vreme festivala. Posetiocima sa dnevnim kartama ulaz je omogućen samo jednom. Ukoliko posetilac izađe u nekom trenutku iz festivalskog prostora neće mu biti omogućeno da se vrati.

Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz, a obaveza svih maloletnih osoba jeste da pored sebe imaju punoletnog staratelja. Staratelj mora da ima svoju validnu ulaznicu i na samom ulazu potpisuje izjavu da je pod punom krivičnom i materijalnom odgovornosti odgovoran za maloletno lice sa kojim je došao u festivalski prostor. Skrećemo pažnju da je u pitanju festival koji koristi jako ozvučenje i osvetljenje, pa može smetati deci i senzitivnijim posetiocima festivala.

PROGRAM, SATNICA, MAPA

Program, satnica i mapa festivala mogu se naći na sajtu arsenalfest.rs, kao i na zvaničnim kanalima na društvenim mrežama. Pored toga, na samom festivalskom prostoru biće postavljen bilbord sa svim neophodnim informacijama.

KAMP

Arsenal Kamp nalazi se u Velikom Parku, pored samog ulaza na stadion Čika Dača. Neophodno je da svaki kamper kupi Arsenal Kamp ulaznicu, koju možete preuzeti online ili na prodajnim mestima Tickets.rs u Vašem gradu.

Ulaznicom dobijate samo mesto u kampu, a na vama je da obezbedite sve ostalo – šator, vreće za spavanje… i sve ono što vam je neophodno za četiri dana festivala, a ono što vam organizatori obezbeđuju jesu svi neophodni uslovi za održavanje higijene.

Kamperima je obezbeđen i besplatan ulazak na Gradske bazene koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Ulaznica za kamp vam ne obezbeđuje ulaz na sam festivalski prostor.

Ulazak u Arsenal Kamp biće moguć 28. juna od 12 časova, a izlazak iz Kampa 2. jula u 12 časova.

SMEŠTAJ

Arsenal Festival uspeo je da obezbedi još nekoliko mesta za noćenje u hotelu „Šumarice“ za subotu 1. jul. Ukoliko je potreban smeštaj u tom periodu, pišite na arsenalfestkg@gmail.com.

CASHLESS

Na Arsenal Festu 2023. će po prvi put biti omogućen beskontaktni sistem plaćanja. To znači da će se sva plaćanja u okviru festivalskog prostora obavljati putem kartica za plaćanje, koja će moći da se nabavi na samom festivalu, na jasno obeleženim mestima – na samom ulazu u festivalski prostor, kod Explosive i kod Main stage-a.

Kartica za plaćanje je jedino zvanično sredstvo za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na Arsenal Festivalu.

Cena Cashless kartice je 100rsd, a nakon kupovine uplaćujete željeni iznos na nju i koristite je kao jedino sredstvo plaćanja na festivalskom prostoru. Uplaćivanje novca na kartice moguće je samo u dinarskoj protivvrednosti, dok se putem platnih kartica može uplaćivati i u drugim valutama.

Pri kupovini, potrebno je prisloniti karticu na obeleženo mesto na aparatu, a nakon zvučnog signala, određen iznos novca će automatski biti umanjen sa kartice.

Raspoloživo stanje na kartici se može proveriti na bilo kom prodajnom mestu, tako što ćete prisloniti karticu na aparat za beskontaktno plaćanje.

Povraćaj nepotrošenih sredstava biće moguć u svakom trenutku za vreme sva četiri festivalska dana u Cashless kućicama. Neophodno je da se refundacija izvrši na i tokom festivala, jer naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć.

Organizatori Arsenal Festa ne snose odgovornost za naknadu u slučaju gubitka ili oštećenja kartice za plaćanje.

FOODLINE

Arsenal Festival će i ove godine posetiocima obezbediti široku ponudu hrane i pića.

SVAKA LIMENKA SE RAČUNA

Na Arsenal Festu biće sprovedena akcija „Svaka limenka se računa„. Cilj ovog programa jeste podizanje svesti kod ljudi o reciklaži i čuvanju životne sredine.

Posetioci festivala će kod promotera moći da odlože svoje ambalaže, kao i da učestvuju u pravljenju jedinstvenog ekološkog murala – tzv. Pikselate.

MERCH

Nedaleko od Main stage-a biće postavljen Merch štand gde će posetioci moći da kupe Arsenal Fest aksesoare koristeći Cashless karticu za plaćanje.

PRAVILA ARSENAL FESTIVALA

Na festival NIJE MOGUĆE unositi opijate, oružje, flaše, konzerve, hranu i pića kupljene izvan festivalskog prostora, dezodoranse, parfeme, fotoaparate, kamere…

PARKING

Ne postoji festivalski parking za posetioce.

JKP Šumadija Kragujevac izdala je saopštenje za sugrađane da će u periodu od 24. juna do 2. jula biti zatvoreno posebno parkiralište „Trg Topolivaca“.

Na 200m od Kneževog Arsenala nalazi se parking Trg Crvenog Barjaka, na 200m parking hotela „Kragujevac“, na 800m parking kod Suda (kod Vartex-a), na 800m parking Robne kuće, na 1km Gradska garaža (višeetažna), iza poslastičarnice Srce.