05.28.2024.

Da li ste znali?

Kragujevac je grad koji je bio prvi po mnogo čemu!

—–

Osnovana je prva gimnazija koja je počela sa radom 1833. godine, 1835. osnovano je prvo pozorište, a 1840. Apelacioni sud, koji je 1841. godine premešten u Beograd.

Srpske novine bile su prve novine u Kneževini Srbiji, pod uredništvom Dimitrija Davidovića u Kragujevcu, prva biblioteka otvorena je 1838, prvi top u pogonu stare livnice, koja se danas nalazi u okviru fabrike „Zastava oružje“, izliven je 1853. godine, u Vojno tehničkom zavodu u Kragujevcu, 1884. godine zasijala je prva sijalica na Balkanu!

Upravo je to još jedan od razloga zašto će ovogodišnji Arsenal Fest biti u znaku svetla i dobre muzike!

Od 27. do 29. juna okupljamo se u srcu Šumadije!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arsenal Fest (@arsenalfest)

Na otvaranju Arsenal Festa 2024 će, podsetimo, pored Asian Dub Foundation, na glavnoj sceni nastupiti i holivudski superstar Kijanu Rivs sa bendom Dogstar, Brkovi i Partibrejkers. Na Main stage-u 28. juna zvezde su Bijelo dugme, Nouvelle Vague, Lil Pump i Coby, a poslednje večeri, 29. juna, Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves. Garden 27. juna, uz Vuka Vukajlovića, otvaraju i Ničim izazvan, Keni nije mrtav, Jarboli, Svemirko, Lufthansa, Gajbraš T, Bad Daughter, Grand Mess, Tago Mago, Forever Storm i Lipov loud. Sledeće večeri nastupaju Ritam nereda, Mortal kombat, Miki Radojević i bend, Mimi Mercedez, Rouzi, Jet Vesper, Njezz i Oathbringer, a 29. juna, pored Ive Lorens, Nik West, E-play, Savršeni marginalci, Z++, Sivert Hoyem, Zhiva i Despite The Noise.

Pojedinačne ulaznice za prvi i drugi dan koštaju 2.700, a za treći dan 2.900 dinara. Cena kompleta karata za sve tri večeri je 5.500 dinara. Za jednodnevne VIP ulaznice treba izdvojiti 12.000 dinara, a za trodnevni komplet 24.000.

Karte mogu da se nabave putem servisa Tickets.rs i na svim njihovim prodajnim mestima.