05.29.2024.

Čola sprema magiju za Arsenal Fest: Poslušajte kako teku pripreme

Za tačno mesec dana, magični Zdravko Čolić i instrumentalni solisti novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, čije aranžmane potpisuje Fedor Vrtačniki, će izaći na Glavnu scenu Arsenal Festa.

A, kako teku pripreme, pogledajte u videu:

Čolić je do sada koncerte za pamćenje sa simfonijskim orkestrom održao u Banjaluci, Puli i Zagrebu, a po prvi put će u takvoj postavi nastupiti u Srbiji, ujedno i prvi put na jednom rok festivalu.

„Moji prijatelji i saradnici godinama su me nagovarali da napravimo repertoar i koncert koji bi bio u pratnji velikog orkestra. Na inicijativu našeg čuvenog dirigenta Fedora Vrtačnika pokrenuli smo celi projekat. Potpuno sam mu prepustio da iz velikog opusa mojih pesama odabere one koje će dobiti novo ruho i zvuk, primeren ovoj ekskluzivnoj muzičkoj priči“, rekao je Čola.

Na otvaranju Arsenal Festa 2024 će, podsetimo, pored Asian Dub Foundation, na glavnoj sceni nastupiti i holivudski superstar Kijanu Rivs sa bendom Dogstar, Brkovi i Partibrejkers. Na Main stage-u 28. juna zvezde su Bijelo dugme, Nouvelle Vague, Lil Pump i Coby, a poslednje večeri, 29. juna, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves. Garden 27. juna, uz Vuka Vukajlovića, otvaraju i Ničim izazvan, Keni nije mrtav, Jarboli, Svemirko, Lufthansa, Gajbraš T, Bad Daughter, Grand Mess, Tago Mago, Forever Storm i Lipov loud. Sledeće večeri nastupaju Ritam nereda, Mortal kombat, Miki Radojević i bend, Mimi Mercedez, Rouzi, Jet Vesper, Njezz i Oathbringer, a 29. juna, pored Ive Lorens, Nik West, E-play, Savršeni marginalci, Z++, Sivert Hoyem, Zhiva i Despite The Noise.

Pojedinačne ulaznice za prvi i drugi dan koštaju 2.700, a za treći dan 2.900 dinara. Cena kompleta karata za sve tri večeri je 5.500 dinara. Za jednodnevne VIP ulaznice treba izdvojiti 12.000 dinara, a za trodnevni komplet 24.000.

Karte mogu da se nabave putem servisa Tickets.rs i na svim njihovim prodajnim mestima.