06.26.2024.

Vodič kroz Arsenal Fest 2024: Saznajte sve informacije na jednom mestu!

Arsenal Fest otvara svoje kapije za samo jedan dan! Čekaju vas tri nezaboravna dana – dobra muzika, dobra zabava, puno plesa, zagrljaja, ljubavi…

U Kragujevcu, na prostoru Kneževog Arsenala, od 27. do 29. juna, smenjivaće se svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde, među kojima su Dogstar, Asian Dub Foundation, Lil Pump, Nouvelle Vague, Sivert Hoyem, Circa Waves, Palaye Royale, Zdravko Čolić, Bijelo dugme, Brkovi, Partibrejkers, Coby, Goblini…

ULAZ

Adresa Arsenal Festa je Trg Topolivaca 4, dok je sam ulaz na festival iz Kosovske ulice. Kapije festivala otvaraju se svakog dana u 18 časova, a zatvaranje blagajne i ulaza je u 01.30 časova, nakon čega nije moguće ući u prostor Kneževog Arsenala.

Zbog očekivanog velikog broja posetioca apelujemo na to da se na festival dođe ranije kako bi se izbegle gužve na kapijama.

Na samom ulazu biće omogućena, na vidno označenim mestima, kupovina karata, preuzimanje narukvica za VIP 1, VIP 2 i VIP 3 ulaznicama, kao i kupovina Cashless kartica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arsenal Fest (@arsenalfest)

Festivalske narukvice važe za jednog posetioca i omogućavaju jedan ulazak svakog festivalskog dana, a narukvicu nije dozvoljeno skidati za vreme festivala. Posetiocima sa dnevnim kartama ulaz je omogućen samo jednom. Ukoliko posetilac izađe u nekom trenutku iz festivalskog prostora, neće mu biti omogućeno da se vrati.

Deca do 10 godina ne plaćaju ulaz, a obaveza svih maloletnih osoba jeste da pored sebe imaju punoletnog staratelja. Staratelj mora da ima svoju validnu ulaznicu i na samom ulazu potpisuje izjavu da je pod punom krivičnom i materijalnom odgovornosti odgovoran za maloletno lice sa kojim je došao u festivalski prostor. Skrećemo pažnju da je u pitanju festival koji koristi jako ozvučenje i osvetljenje, pa može smetati deci i senzitivnijim posetiocima festivala.

Ljudi sa invaliditetom imaće besplatan ulaz na festival i festivalski program, dok će njihovi pratitelji/staratelji plaćati standardnu cenu ulaznice. Potrebno je poneti dokument koji potvrđuje invaliditet, u slučaju da nije vidljiv. Na festivalskom prostoru nema posebno obeleženog mesta za osobe sa invaliditetom.

PRAVILA ARSENAL FESTIVALA

Na festival NIJE MOGUĆE unositi opijate, oružje, flaše, konzerve, hranu i pića kupljene izvan festivalskog prostora, dezodoranse, parfeme, fotoaparate, kamere…

VIP NARUKVICE

Pre ulaska u sam prostor Arsenal Festa, u jasno označenom objektu i uz pokazanu VIP kartu, dobija se VIP narukvica, koja je ulaz za VIP koji je naznačen na narukvici. Jednu narukvicu može da koristi samo jedna osoba, to važi i za komplet narukvice, kao i za pojedinačne.

Obavezno je da narukvica bude sve vreme na ruci.

Radno vreme objekta za zamenu VIP narukvica biće od 17.00 do 01.00 časova.

PROGRAM, SATNICA, MAPA

Program i satnica festivala mogu se naći OVDE, kao i na zvaničnim kanalima na društvenim mrežama. Pored toga, na samom festivalskom prostoru biće postavljen bilbord sa svim neophodnim informacijama.

CASHLESS

I ove godine će na Arsenal Festu biti omogućen beskontaktni sistem plaćanja. To znači da će se sva plaćanja u okviru festivalskog prostora obavljati putem kartica za plaćanje, koja će moći da se nabavi na samom festivalu, na jasno obeleženim mestima – na samom ulazu u festivalski prostor, kod Chill zone, Foodline-a i kod Main stage-a.

Radno vreme Cashless kartica biće od 18.00 do 06.00 časova.

Kartica za plaćanje je jedino zvanično sredstvo za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na Arsenal festivalu.

Cena Cashless kartice je 100rsd, a nakon kupovine uplaćujete željeni iznos na nju i koristite je kao jedino sredstvo plaćanja na festivalskom prostoru. Uplaćivanje novca na kartice moguće je samo u dinarskoj protivvrednosti, dok se putem platnih kartica može uplaćivati i u drugim valutama.

Pri kupovini, potrebno je prisloniti karticu na obeleženo mesto na aparatu, a nakon zvučnog signala, određen iznos novca će automatski biti umanjen sa kartice. Raspoloživo stanje na kartici se može proveriti na bilo kom prodajnom mestu, tako što ćete prisloniti karticu na aparat za beskontaktno plaćanje.

Povrat nepotrošenih sredstava biće moguć do 30. juna do 06.00 časova, jer naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć.

Organizatori Arsenal Festa ne snose odgovornost za naknadu u slučaju gubitka ili oštećenja kartice za plaćanje.

INFO PULT

Na tačno označenom mestu na mapi, između Foodline-a i Main stage-a nalaziće se Info pult gde će posetioci moći da dobiju sve neophodne informacije o satnicama, mapi festivala, cashless-u… Na istom mestu nalaziće se i Izgubljeno/Nađeno, kao i prostor za osobe ako se ne osećaju dobro.

Radno vreme Info pulta biće od 20.00 do 04.00 časova.

MERCH

Nedaleko od Main stage-a biće postavljen Merch štand gde će posetioci moći da kupe Arsenal Fest aksesoare koristeći isključivo Cashless karticu za plaćanje.

BRZRKR – Keano Reeves stripovi

Na ovogodišnjem festivalu, a na Merch štandovima, biće moguće kupiti i BRZRKR, seriju stripova na srpskom koju su kreirali i napisali Keano Reeves i Matt Kindt, a koje je nacrtao Ron Garney, u izdanju System Comic-a, izdavača iz Beograd.

Na Merch štandu posetioci će moći da po promotivnim cenama kupe sva tri dela ove krvave sage.

Arsenal Fest takođe ima i bogat prateći program! U Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu sve do 1. jula biće otvorena maestralna izložba “Andy Warhol”. Tokom trajanja festivala, istaknuta street art umaetnica Kraljica Vila – TKV crtaće murale u prostoru Arsenal Festa, a biće upriličena i izložba skulptora autora Arpada Slancika.

TRAJNE PLASTIČNE ČAŠE

Na Arsenal Festu 2024 neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše koje možete nabaviti po ceni od 150rsd, čija kupovina će biti omogućena na svim šankovima širom prostora.

SVAKA LIMENKA SE RAČUNA

Ovogodišnje izdanje Arsenal Festa, kao I prethodno biće u duhu zaštite životne sredine i odgovornog odnosa prema prirodi. U saradnju sa kompanijom Ball Packaging i projektom Svaka limenka se računa na licu mesta biće organizovano sakupljanje iskorišćenih aluminijumskih limenki za piće u cilju njihove reciklaže. Promoterke sa rančevima, u koje je mogući odložiti iskorišćenu limenku, biće na licu mesta a zahvaljući smart flex sistemu najodogovrniji posetilac svakog dana biće nagrađen kartom za naredno izdanje Arsenal Festa.

Na licu mesta biće postavljena Pixelata, svojevrsno platno napravljeno od limenki, koje će takođe na kreativan način podsećati posetioce na značaj i potencijal reciklaže.

FOODLINE

Arsenal Festival će i ove godine posetiocima obezbediti široku ponudu hrane i pića na samom prostoru festivala, ali publika će imati i popuste i/ili posebne menije tokom trajanja festivala u lokalima: Bazar bar, Buena Vista, Kumandra Lounge and coctail bar, Ummus, Piceriji Favola, Purinac pizza, Lazaro picerija, Idzuo, Angel & Devil, Bakine kiflice…

KAMP

Arsenal Kamp nalazi se u Velikom Parku u Kragujevcu, pored samog ulaza na stadion Čika Dača – Kralja Milana IV 102. Kamp se otvara 27. juna u 12 časova, a kapije Arsenal Kampa zatvaraju se 30. juna u 12. časova. Kamp će biti otvoren 24 sata.

Karte mogu da se nabave putem servisa Tickets.rs i na svim njihovim prodajnim mestima, a u Kragujevcu:

Delfi Knjižara Kragujevac
Kralja Aleksandra I Karađorđevića 30

Malutas travel
Miloja Pavlovica 9

OMV – Kragujevac
Kneza Mihajla bb

Trafika 11
Kralja Petra I 32v

Neophodno je da svaki kamper kupi Arsenal Kamp ulaznicu. Ulaznicom dobijate samo mesto u kampu, sa njom ne možete ući na festival.

Obavezno je imati ištampanu kartu!

Kupovinom karte, po ceni od 1.500 dinara, obezbeđujete mesto u kampu za sva tri dana festivala. Svaki kamper obezbeđuje svoju kartu. Na vama je da obezbedite sve ostalo – šator, vreće za spavanje, bežične punjače za telefone, lampe, suvu hranu, piće… i sve ono što vam je neophodno za tri dana festivala, a ono što vam organizatori obezbeđuju jesu svi neophodni uslovi za održavanje higijene (tuševi se nalaze u prostorijama stadiona Čika Dača).

Strogo je zabranjeno paljenje vatre!

U slučaju da želite da spavate u kamperu, kombiju ili automobilu, moguće je parkirati u okviru Čika Dača stadiona, ali isključivo na obeleženom mestu za vozni park. Travnata površina predviđena je za šatore, vreće za spavanje… Iako je kamp otvoren non stop, neophodno je poštovanje drugih kampera i dnevnog reda kampa.

PARKING

Ne postoji festivalski parking za posetioce.

Na 200m od Kneževog Arsenala nalazi se parking Trg Crvenog Barjaka, na 200m parking hotela „Kragujevac“, na 800m parking kod Suda (kod Vartex-a), na 800m parking Robne kuće, na 1km Gradska garaža (višeetažna), iza poslastičarnice Srce.

PRIVREMENI REŽIM SAOBRAĆAJA U KOSOVSKOJ ULICI

Autobusi Javnog transporta putnika saobraćaće izmenjenom trasom od 27. do 29. juna od 18.00 do 03.00 i biće na sledećim linijama:

Vozila na liniji 2 smer B (Novi Milanovac) Petrovac – Žraljica i liniji 17 smer A Baljkovac – Dom starih (Jezero) upućuju se iz ulice Stojana Protića levo u ulicu Pariske komune, zatim levo u ulicu Lepenički bulevar, pa desno u ulicu 27. marta i dalje registrovanom trasom.

Vozila na liniji 3 smer B (Vodovod) Bresnica – Denino brdo i liniji 14 smer A Trmbas – Kvantaš upućuju se iz ulice Dr Jovana Ristića u ulicu Pariske komune, zatim levo u ulicu Lepenički bulevar, desno u ulicu 27. marta i dalje registrovanom trasom.

Vozila na liniji 13 smer A Trmbas – Grošnica upućuju se iz ulice Dr Jovana Ristića u ulicu Pariske komune, zatim levo u ulicu Lepenički bulevar i dalje registrovanom trasom.

Vozila na liniji 601 smer B Ćiftina Ćuprija – Bukorovac upućuju se iz ulice Dr Jovana Ristića u ulicu Pariske komune, zatim pravo u ulicu Dr Zorana Đinđića, levo u ulicu Nikole Pašića, zatim u ulicu 27. marta, levo u ulicu Lapenički bulevar i dalje registrovanom trasom.