06.27.2024.

Nabavite na Arsenalu seriju stripova koju je kreirao i napisao Keano Reeves

System Comic

Nedaleko od Main stage-a biće postavljen Merch štand gde će posetioci moći da kupe Arsenal Fest aksesoare koristeći isključivo Cashless karticu za plaćanje.

Na ovogodišnjem festivalu, a na Merch štandovima, biće moguće kupiti i BRZRKR, seriju stripova na srpskom koju su kreirali i napisali Keano Reeves i Matt Kindt, koscenarista The New York Times-ove liste bestselera, a koje je nacrtao Ron Garney (Wolverine, Captain America).

Reeves-ov prvi strip, najskuplji je strip na Kickstarteru ikada, i najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina.

Prva zemlja posle Amerike koja je otkupila prava na ovu grafičku novelu, koja očekuje i Netflix-ovu adaptaciju, je Srbija. U izdanju System Comica, izdavača iz Beograda, publici će biti dostupna sva tri dela ove krvave sage.

Na Arsenal Festu biće dostupna sva tri dela i to po promotivnim cenama.

Arsenal Fest takođe ima i bogat prateći program! U Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu sve do 1. jula biće otvorena maestralna izložba “Andy Warhol”. Tokom trajanja festivala, istaknuta street art umaetnica Kraljica Vila – TKV crtaće murale u prostoru Arsenal Festa, a biće upriličena i izložba skulptora autora Arpada Slancika.