05.16.2024.

ADF poslao poruku pred Arsenal Fest: „Get ready to jump!“

Nakon osam godina Asian Dub Foundation ponovo u Kragujevcu. Za njih će Main stage biti spreman prvog festivalskog dana, a evo šta kažu pred festival!

Prošlo je osam godina od poslednjeg nastupa na Arsenal Festu. Šta ste tada očekivali od nastupa, kako vas je publika prihvatila?

Srbija je veoma posebna za nas, zato uvek očekujemo odlične reakcije i uvek tako i bude!

Šta možemo očekivati od vašeg nastupa 27. juna?

Daćemo sve od sebe.

Veoma ste dobro došli u Srbiju. Šta mislite zašto vas Srbi toliko vole?

Možda zato što se ne plašimo da pričamo o teškim temama, ali naša muzika je i dalje veoma pozitivna i zabavna. Žurka puna ljudi koji imaju svest. Takođe, svirali smo na drugom Exit festivalu, nedugo nakon NATO bombarodavanja, rečeno nam je to. Plus „New Way New Life“ je prva ploča koja je puštena na alternativnoj radio stanici B92 nakon pada Slobodana Miloševića.

Uvek je bilo dobro doći!

S obzirom na to da malo, malo posetite našu zemlju, da li imate neke rituale kada dođete kod nas?

Ja sam zaluđen istorijom, tako da sve što je vezano sa tim pronađem. Poslednji put kada sam bio u Beogradu posetio sam Titov muzej.

Mešate različite stilove, što je nekako karakteristično i za naš region. Da li ste upoznati sa našom muzikom? Da li imate neke favorite, možda omiljenu pesmu…?

Da, upoznat sam sa muzikom vaše regije. Mislim da je bogata i raznolika, sa dubokim korenima i interesantnim uticajima. Volim da istražujem različite muzičke žanrove i da uživam u njihovoj raznolikosti. Nemam trenutno omiljenu srpsku pesmu, ali sam siguran da bih mogao da pronađem neke koje bi mi se dopale

Poslednji album izdali ste 2020. godine. Da li nam spremate nešto novo, da li nam možete otkriti neki detalj?
.
Na putu je! Ovog puta isprobavamo mnogo novih metoda i stilova, a inspiraciju crpimo iz gotovo svega.

Koja bi bila vaša poruka kragujevačkoj publici?

Get ready to jump!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arsenal Fest (@arsenalfest)

Na otvaranju Arsenal Festa 2024 će, podsetimo, pored Asian Dub Foundation, na glavnoj sceni nastupiti i holivudski superstar Kijanu Rivs sa bendom Dogstar, Brkovi i Partibrejkers. Na Main stage-u 28. juna zvezde su Bijelo dugme, Nouvelle Vague, Lil Pump i Coby, a poslednje večeri, 29. juna, Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves.

Garden 27. juna, uz Vuka Vukajlovića, otvaraju i Ničim izazvan, Keni nije mrtav, Jarboli, Svemirko, Lufthansa, Gajbraš T, Bad Daughter, Grand Mess, Tago Mago, Forever Storm i Lipov loud. Sledeće večeri nastupaju Ritam nereda, Mortal kombat, Miki Radojević i bend, Mimi Mercedez, Rouzi, Jet Vesper, Njezz i Oathbringer, a 29. juna, pored Ive Lorens, Nik West, E-play, Savršeni marginalci, Z++, Sivert Hoyem, Zhiva i Despite The Noise.

Pojedinačne ulaznice za prvi i drugi dan koštaju 2.700, a za treći dan 2.900 dinara. Cena kompleta karata za sve tri večeri je 5.500 dinara. Za jednodnevne VIP ulaznice treba izdvojiti 12.000 dinara, a za trodnevni komplet 24.000. Karte mogu da se nabave putem servisa Tickets.rs i na svim njihovim prodajnim mestima.

Kao najava Arsenal Festa 2024, u Kragujevcu će u petak 17. maja biti organizovan prvi muzički šoukejs „Isijavanje“. U saradnji sa organizacijom PI (Prava interpretatora), na četiri lokacije je predviđen bogat, besplatan program.