05.20.2024.

Završen prvi šoukejs „Isijavanje“ u Kragujevcu

Lucky Lazarevic

U Kragujevcu je prošle nedelje (17. maj) održan prvi ikada šoukejs „Isijavanje“, u organizaciji Arsenal Festa, a u saradnji sa Organizacijom PI.

Prvi deo dana bio je rezervisan za dva panela na kome su se kragujevačkoj publici predstavili Rouzi i momci ispred platforme „Ispod nule“, na kome su pričali o rep sceni u Srbiji, počecima, idejama i planovima, muzičkoj industriji generalno u Srbiji…

Nakon njih su na panelu „Kako organizovati DIY turneju u Srbiji“, govorili Veljko Gligorijević – KC Svitac Jagodina, Marko Naskov – Klub Feedback Niš, Nemanja Stojanović – Šablon platforma Subotica i Teodora Aćimović – MMF Divčibare festival, a ponajviše o tome kako dolaze do izvođača, šta mora da ima bend da bi ih oni angažovali, koji su najčudniji zahtevi koje su dobili do izvođača, podsetili se nekih najboljih nastupa…

A, već od 20 časova krenula je prava žurka na tri lokacije širom Kragujevca: UMUS, Dom omladine i Buena Vista.

Program u Domu omladine započeo je Ivan Jegdić i svojom specifičnom bojom glasa i umilnim zvucima gitare, privukao mlađe posetioce u prve redove, da bi nakon njega na scenu izašli momci iz TBK-a, a onda i Andrejin Krst koje je publika nagradila igrom, aplauzima…

Kruz Roudi, Arsenal Isijavanje

Umilan glas frontmenke benda MISH bio je dobar uvod za dalju žurku u UMUS-u, a koju su ubrzo nakon njenog nastupa nastavili energični Novosađani Kruz Roudi, onda i Nišlije Toxirro, a zaključio di-džej Matkec, novo lice andergraund scene.

Dobar provod u Buena Visti napravili su di-džejevi Neomodern, AKKA i Razzor.

Neomodern, Arsenal Isijavanje

Na otvaranju Arsenal Festa 2024 će, podsetimo, pored Asian Dub Foundation, na glavnoj sceni nastupiti i holivudski superstar Kijanu Rivs sa bendom Dogstar, Brkovi i Partibrejkers. Na Main stage-u 28. juna zvezde su Bijelo dugme, Nouvelle Vague, Lil Pump i Coby, a poslednje večeri, 29. juna, Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves.

Garden 27. juna, uz Vuka Vukajlovića, otvaraju i Ničim izazvan, Keni nije mrtav, Jarboli, Svemirko, Lufthansa, Gajbraš T, Bad Daughter, Grand Mess, Tago Mago, Forever Storm i Lipov loud. Sledeće večeri nastupaju Ritam nereda, Mortal kombat, Miki Radojević i bend, Mimi Mercedez, Rouzi, Jet Vesper, Njezz i Oathbringer, a 29. juna, pored Ive Lorens, Nik West, E-play, Savršeni marginalci, Z++, Sivert Hoyem, Zhiva i Despite The Noise.

Pojedinačne ulaznice za prvi i drugi dan koštaju 2.700, a za treći dan 2.900 dinara. Cena kompleta karata za sve tri večeri je 5.500 dinara. Za jednodnevne VIP ulaznice treba izdvojiti 12.000 dinara, a za trodnevni komplet 24.000.

Karte mogu da se nabave putem servisa Tickets.rs i na svim njihovim prodajnim mestima.