05.29.2024.

Maja Cvetković za Euronews Srbija o Keanu Reeves: „Od zahteva samo sake i bezalkoholno pivo“

Maja Cvetković, gostovanje Euronews
Printscreen

Arsenal Fest počinje 27. juna, a organizatori kažu da će biti održan u punom kapacitetu, jer je završena obnova dimnjaka u prostoru Kneževog arsenala. Ove godine, po prvi put na otvaranju festivala, će na glavnoj sceni nastupati i holivudski superstar Keanu Reeves sa svojim bendom Dogstar.

Predstavnica festivala za odnose s javnošću Maja Cvetković rekla je za Euronews Srbija da je sama najava dolaska holivudske zvezde skrenula dodatnu pažnju na ovu manifetaciju.

„Uglavnom me ljudi pitaju kada je Keanu, kada dolazi, gde je spava, koliko dana ranije dolazi. Žele da ga vide, da ga sretnu ili sačekaju ispred hotela. Međutim, mnogi ne znaju kako se tačno njegov bend zove. Reč je o bendu Dogstar koji je jedan rokenrol sastav, odnosno trio. Keanu u ovom bendu svira gitaru“, kaže ona.

Na pitanje kakvi su zahtevi članova ovog benda, pre svega popularnog glumca, Cvetković kaže da se ne razlikuju previše od ostalih bendova koji inače dolaze.

„Keanu je tražio toliko uobičajene stvari. Zaista nisu imali neke preterane zahteve. Ono što su tražili su bezalkoholno pivo i japansko piće sake. Na primer to nije često i možemo da kažemo da se po tome izdvajaju od ostalih“, dodaje Cvektković.

Četrnaesto izdanje Arsenal Festa okupiće i 50 izvođača iz Srbije, regiona i sveta, na tri bine.

„Ove godine nastupa i Zdravko Čolić i to sa Simfonijskim orkestrom. Po tome se inače razlikujemo. Na primer imali smo i Stefana Milenkovića na festivalu i pored toga što je ovo pre svega gitarski festival. Takođe i Bijelo dugme stiže na Arsenal Fest 2024. i zasviraće na Main stage-u Kneževog Arsenala druge festivalske večeri. Možemo da obećamo dobar provod svakako ljubiteljima dobre muzike“, rekla je Cvetković.