07.08.2024.

Jedino njenu sliku iz Srbije za Ameriku poneo je Keano Reeves

Čitav region bruji o mladoj slikarki Hajdi Kostić čije delo je završilo u rukama velike holivudske zvezde Keano Reevesa nakon što je nastupio na Arsenal Festu u Kragujevcu. Iz Srbije ovaj superstar u Ameriku poneo njeno neobično delo.

„Nakon što je Keano Reeves nastupao u Kragujevcu, organizatori su mu poklonili moju sliku. Ona se zove ‘Noćno sanjarenje’ i to je jedna od najnovijih slika koje sam radila za izložbu u Crnoj Gori. U pitanju je slika koja prikazuje čoveka u tami svoje sobe kako posmatra svetla grada. Doživela sam tu sliku kao simbol čoveka koji je osvojio taj grad i sad posmtara rezultat svog rada“, kaže za RINU talentovana Hajdi.

Koliko ovo sve znači mladoj umetnici koja je svojim nestvarnim delima na umetničku scenu stupila tek pre par godina, suvišno je i govoriti.

„Ja sam se opredelila za umetnost i to je moj jedini smisao životni i jedina moja želja da uspem u tome. Stoga, sama činejnica da moju sliku sada ima i Keano Reeves znači zaista mnogo. Mislim da ću i ja iz toga da izvučem neki maksimum i da napravim još veće stvari. Prosto, kad se čovek opredli za taj put, a taj put mladog umetnika danas nije nimalo lak, ovakvi momenti nekako te podsete da ne treba nikad da odustaneš“, kaže Hajdi, a više o njoj možete pročitati OVDE.