četvrtak, 27. jun 2024

Asian Dub Foundation

Nakon osam godina Asian Dub Foundation ponovo u Kragujevcu. Za njih će Main stage biti spreman prvog festivalskog dana.


O IZVOĐAČU

Priča o Asian Dub Foundation je počela ranih devedesetih, kada je bend formiran iz muzičke radionice u istočnom Londonu, u instituciji koja je njihov duhovni dom, Community Music.

Ti počeci obeležili su kako njihov zvuk, tako i njihove šire društvene aspiracije, što su pokazali angažovanjem sa romskom omladinom u Budimpešti, zatim spajanjem sa legendarnim Afro Reggaeom u favelama Rija i pokretanje sopstvene obrazovne organizacije ADF Education (ADFED), kao i mnoge kampanje u ime marginalizovanih društvenih grupa.

Tokom svoje duge i produktivne karijere, Asian Dub Foundation su delili scenu sa grupama poput Rage Against The Machine, Beastie Bois i Primal Scream, a na spisku umetnika sa kojima su sarađivali u studiju su i Radiohead, Sinead O’ Connor, Iggyi Pop, Chuck D…

Do sada su izdali devet albuma „Facts and Fictions“ (1995), „Rafi’s Revenge“ (1998), „UK“ (reissued 2019), „Community Music“ (2000), „Enemy of the Enemy“ (2003), „Tank“ (2005), „Punkara“ (2008), „A History of Now“ (2011), „More Signal More Noise“ (2015) i „Access Denied“ (2020).

@arsenalfest Asian Dub Foundation na #arsenalfest2024 #arsenalfest #kragujevac #fy #fyp #asiandubfoundation ♬ original sound – Arsenal Fest