subota, 29. jun 2024

Palaye Royale

Palaye Royale

Američki rok trio Palaye Royale stiže 29. juna u Knežev Arsenal!


O IZVOĐAČU

Palaye Royale je američki rok bend iz Las Vegasa osnovan 2008. godine, osnovala su ga braća Remington Leith, Sebastian Danzig i Emerson Barrett.

Pod imenom Kropp Circle objavili su jedan EP i dva singla pre nego što su 2011. godine promenili ime u Palaye Royale.

Godine 2014. bili su grupa bez izdavača koja je pobedilia na MTV takmičenju, kada su pobedili veliki Linkin Park. Krajem 2015. potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Sumerian Records, a 2016. objavili svoj prvi studijski album „Boom Boom Room (Side A)“. Singl „Get higher“ popeo se na 26. mesto na Billboard Moder Rock Charts.

@arsenalfest Palaye Royale na #mainstage #arsenalfest2024 #kragujevac #fyp #fy #palayeroyale ♬ original sound – Arsenal Fest


U međuvremenu objavili su „Boom Boom Room (Side B)“ (2018), „The Bastards“ (2020) i „Fever Dream“ (2022). Godine 2023. objavili su EP pod nazivom „Sextape“, a onda početkom 2024. EP „Songs For Sadness“ sa pet pesama koje su najavile singl i video spot za pesmu „umakemenotwannadie“.

„Kada smo počeli tek da idemo na naše turneje, stajali bismo ispred dvorana i grlili svaku osobu koja je došla da nas vidi. Iako to sada nije moguće učiniti, i dalje se trudimo da svima posvetimo što više vremena“, rekao je jednom prilikom Emerson.