petak, 28. jun 2024

Nouvelle Vague

Drugog dana festivala, na Main stage-u, nastupiće Nouvelle Vague!


O IZVOĐAČU

Grupa je nastala 2003. godine u Francuskoj. Ime je grupi dodeljeno u čast muzičkog pokreta koji je viđen tokom 1970-ih i 1980-ih, kao i u čast lokalnog bioskopa iz 1960-ih.

Prilikom snimanja spotova i tokom koncerata uživo, pesme su izvodili session vokali. U različito vreme to su bile: Camilla, Nade Miranda, Melani Payne i Phoebe Killdeer.

2004. je bila značajna godina za muzičku grupu, jer je objavila svoj prvi album „Nouvelle Vague“. Na stvaranju i snimanju ovog albuma radilo je osam ljudi. Izvođenje kompozicija povereno je pevačima, koji do tog trenutka nikada nisu slušali pesme koje se izvode.

Camila i Eloisia su učestvovale u četiri dela, a Melanie je učestvovala u snimanju dva. Disk je sadržavao ažurirane verzije pesama kao što su „Modern English“, „XTC“, „The Cure“….

Sledeći album, „Bande a Part“, objavljen je iste godine. Obrada pesama „Ever Fallen in Love“ od Buzzcocksa, „Blue Monday“ od New Ordera i „The Killing Moon“ od Echo & the Bunnymen, nalaze se na ovoj ploči.

2009. godine izlazi sledeći album, „Live Au Caprices Festival“. Nakon toga, članovi benda su odlučili da izdaju još jednu ploču sa rimejkovima francuskih pesama. Izlaze zatim sledeći albumi „Couleurs sur Paris“ (2010), „Athol-Brose“ EP (2016), „I Could Be Happy“ (2016), „Algo Familiar“ EP (2017), „Should I Stay or Should I Go? (2024).

@arsenalfest Nouvelle Vague #mainstage #arsenalfest2024 #kragujevac #fyp #fy ♬ original sound – Arsenal Fest